Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Vegetarisch | Portobellos met gember-citroendip

Portobellos met gember-citroendip

8 portobello‘s (ca.400 gr)
3 eetl olijfolie of zonnebloemolie
2 eetl sojasaus (ketjap manis)2 citroenen
2 teentjes knoflook
versgemalen zwarte peper
3 eetl gembersnippers
6 eetl tomatenketchup
1 theel sambal oelek

Veeg of borstel de paddenstoelen schoon en leg ze naast elkaar in een schaal. Meng de olijfolie met de sojasaus. Boen de citroenen schoon en rasp 2 eetl van de schillen. Pers de vruchten.
Voeg 1 eetl citroenrasp en de helft van het sap met geperste teentjes knoflook en versgemalen peper bij de olie. Giet deze marinade over de portobello‘s en laat dit 20 minuten intrekken.
Meng intussen de rest van de citroenrasp, citroensap, iets fijner gehakte gembersnippers, tomatenketchup en sambal oelek tot een dipsaus.
Leg de gemarineerde paddestoelen op een hete barbecue of in een hete grillpan op de barbecue en grill 3-4 minuten per kant tot ze zacht zijn.
Leg het brood even naast de paddestoeln op het hete vuur zodat het wat knapperig wordt. Snijd het daarna in punten.
Serveer de portobello‘s met de gember-citroendip met het brood of de kroepoek.
Tip: Lekker met een groene salade.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50