Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bacalhau alla Portuguesa II

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bacalhau is een stokvis, een gedroogde en gezouten kabeljauw,
die erg begeerd is in de Portugese keuken. Portugezen aan de
kust verwerken hem zo. In het binnenland wordt hij voor een
bereiding vaak een tijdje ontzilt.

Bereiden

1200 gr aardappelen van gelijke grootte
zout
500 gr gele paprika's of gele tomaten
500 gr rode tomaten
2 gesnipperde uien
boter
30 gr fijngehakte peterselie
10 gr verse basilicumblaadjes
2 gr verse rozemarijnblaadjes
6 kabeljauwfilets van 170 gr
versgemalen peper
2 dl witte droge wijn
0,6 dl olijfolie

Schil de aardappelen niet, maar spoel ze onder stromend water
en kook ze in de schil in gezouten water beetgaar.
Schil de tomaten en de paprika en snijd ze in schijfjes van
1/2 cm dik.
Haal de aardappelen uit het water, laat ze wat afkoelen, schil
ze en snijd ze in schijfjes van 1/2 cm.
Stoof de ui zacht in een klont boter en laat afkoelen.
Spoel de basilicum en de rozemarijn onder koud stromend water,
laat ze uitlekken, snipper ze niet te fijn en meng de groene
kruiden met de ui.
Was de kabeljauwfilets, dep ze droog en verwijder de
resterende graatjes met een tangetje of pincet.
Smelt een klontje boter en strijk hiermee een ovenschotel
in.
Schik de helft van de aardappelplakjes in de schaal, leg
daarop de helft van de tomaat- en paprikaschijfjes en kruid
met versgemalen peper en wat zout.
Strooi de helft van de tuinkruiden en de ui over de tomaten en
schik daarna de kabeljauwfilets op de groenten.
Kruid met peper en zout en sprenkel de witte droge wijn op de
vis.
Verdeel de rest van de aardappelplakjes mooi over de vis en
schik daarna afwisselend de rest van de tomaat- en
paprikaschijfjes, de tuinkruiden en de ui over de
aardappelschijfjes.
Kruid opnieuw met wat peper en zout.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Smelt 50 gr boter, voeg er de olijfolie bij en sprenkel dit
over de schotel.
Zet deze dan, niet afgedekt, in de voorverwarmde oven en laat
de vis in 20-25 minuten garen (controleer af en toe of hij al
gaar is en regel eventueel de temperatuur wat bij).
Neem de schotel uit de oven en verdeel de vis aan tafel.
Schep hem voorzichtig uit, zodat de vis tussen de groenten
blijft liggen en de laagjesstructuur zichtbaar blijft.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aïoli
Witte wijnsaus bij vis
Geroosterde zalm met groene aspergesalade
Gemarineerde meerval met daikonkers
Krabbestoofpotje uit Bergen op Zoom

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes