Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Brandade van kabeljauw en champignons, met een schuimigesaus

Aantal personen: 2

Ingrediënten

600 gr aardappelen
2 runderbouillontabletten
1 laurierblad
3 kruidnagels
500 gr kabeljauwfilet
300 gr champignons
30 gr boter
2 eetlepels olijfolie
(zee)zout en versgemalen witte peper
1 dl magere melk

Bereiden

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met wat zout
in ± 18 minuten gaar.
Breng intussen in een hapjespan 1 liter water aan de kook en
los hierin de bouillontabletten op.
Houd de bouillon tegen de kook aan en voeg het laurierblad en
de kruidnagels toe.
Snijd de kabeljauw in grove stukken en de champignons in
vieren, schep ze in de bijna kokende bouillon en pocheer alles
in 5-6 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze tot een fijne puree.
Voeg de boter en de olijfolie toe, zodat het een smeuïge
stamppot wordt.
Kook het pocheervocht op hoog vuur tot 1 dl in.
Klop de magere melk in een cappuccinoklopper zo schuimig
mogelijk en roer deze bij het ingekookte pocheervocht, zodat
een schuimige saus ontstaat.
Warm deze saus goed door.
Schep een mooi bergje brandade op de borden, schep de
schuimige saus eromheen en strooi er wat peterselie over.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Stokvis op klassiek Hollandse wijze
Kabeljauwstoofschotel met groenten en roquefort
Kabeljauw met jeneverbessen
Vis in rauweham
Tong-zalmrolletjes met druivensaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes