Snijd de roodbaarsfilet in plakken, doe die in een mengkom en
meng ze met 4 eetlepels zonnebloemolie, de cajunkruiden en het
citroensap.
Laat dit geheel een half uur marineren.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees
in blokjes.
Verwijder de nerven van de bleekselderijstengels en snijd ze
in blokjes.
Pel de ui en snijd hem in blokjes.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de blokjes
pompoen, bleekselderij en ui hierin om en om.
Zet het vuur lager, schenk 3/4 van het bier in de pan en laat
15 minuten stoven.
Roer tenslotte de fijngehakte bladselderij door het mengsel en
breng het op smaak met peper en zout.
Leg de roodbaarsfilet intussen onder een hete grill en grill
ze aan beide kanten tot een gelijkmatige goudbruine kleur
verschijnt.
Verdeel het stoofmengsel over de voorverwarmde borden en leg
de gegrilde plakken roodbaarsfilet hierop.
Serveer er drooggekookte (bruine) rijst bij en drink er een
gekoeld glas Columbus van brouwerij 't IJ bij.
Columbus is een bier van brouwerij 't IJ in Amsterdam. 9%
vol.alc. Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |