Was de mosselen, verwijder de kapotte en controleer de open mosselen. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Boen de sinaasappels onder stromend water schoon, rasp de schillen dun af en pers de vruchten uit. Snijd de abrikozen in reepjes. Verhit de boter in een
( mossel) pan en bak de spekreepjes 3 minuten. Voeg de knoflook en de bosui toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg het sinaasappelrasp en het - sap, de abrikozen, de wijn, de tomatenpuree en peper naar smaak toe en breng aan de kook. Schep de mosselen erdoor en kook ze met de deksel op de pan ca. 5 minuten totdat alle mosselen openstaan. Bestrooi met het bieslook. Serveer de mosselen met gekookte rijst met ananas, doperwtjes en cashewnoten.
Bereiding ± 30 minuten
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |