Spoel de kabeljauwfilet onder koud water af en droog ze met
keukenpapier.
Besprenkel ze met citroensap en laat dit 5 minuten
intrekken.
Draai de vis en de uitgelekte ansjovis door de vleesmolen.
Bewaar de ansjovisolie.
Roer in een kom de boter tot een zachte massa, kruid met peper
en voeg dan het vismengsel toe.
Pel de ui en hak hem fijn.
Was de peterselie en de dille (indien vers), droog ze, hak ze
fijn en doe ze in de kom.
Voeg dan de geklutste eieren, de uitgedrukte en in stukjes
geplukte broodjes, het glas Aquavit en de ansjovisolie toe en
vermeng het geheel grondig.
Maak op smaak en voeg eventueel nog wat zout toe.
Vorm met natte handen balletjes van 5 cm doorsnee en druk de
balletjes iets plat.
Haal ze door de geklopte eieren en het paneermeel.
Verhit in een pan rijkelijk olie en bak de balletjes daarin in
15 minuten rondom goudbruin.
Schik de balletjes op een schaal en garneer ze met toefjes
peterselie en partjes citroen.
Serveer met dillesaus en aardappelen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |