Was de forellen en droog ze af.
Wentel ze even in de melk en daarna in de bloem.
Verwarm de boter en leg er, als ze schuimig wordt, de forellen
in.
Bak de forellen ± 5 minuten aan elke kant en bestrooi
ze met peper en zout.
Haal de forellen uit de pan en houd ze in de oven warm.
Deglaceer de saus met de champagne en laat de room even
inkoken.
Schik de forellen op een schotel, overgiet ze met de saus en
versier met de gehakte bieslook en peterselie.
Serveer met Pommes Duchesse.
Pommes Duchesse
Kook 500 gr bloemige aardappelen gaar en droog, knijp ze door
een pureeknijper of stamp ze tot een puree (gebruik liever
geen mixer) en roer er 2 eidooiers, 25 gr boter en naar smaak
zout en peper door.
Spuit van dit mengsel torentjes op een met boter ingevette
bakplaat, bestrijk ze met 1 losgeklopt ei en bak ze in de oven
op 220°C lichtbruin.
Wilt u ze invriezen, spuit dan torentjes op een plaat, vries
die zo in en verpak de torentjes pas in zakjes als ze bevroren
zijn.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |