Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Franse aardappeltaart met tonijn

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten

1 kilo aardappelen, afkokers
zout & peper
3 eieren
1½ dl koffieroom
2 blikjes tonijn naturel á 200 gr.
? liter crème fraîche
2 eetl. kappertjes
bakpapier
2 eetl. paneermeel
50 gr geraspte belegen kaas

Bereiden

Schil en was de aardappelen. Kook ze in weinig water met wat zout in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.

Klop de eieren los met de koffieroom en roer het mengsel door de aardappelpuree. Breng de puree op smaak met zout en peper.

Laat de tonijn uitlekken, verdeel de vis in stukjes en doe die een in kom. Roer de crème fraîche, de kappertje en wat peper erdoor.

Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier en bestrooi de vorm met paneermeel.

Schep de helft van de aardappelpuree in de vorm en verdeel het tonijn mengsel erover. Dek het af met de rest van de puree. Bestrooi met kaas.

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.

Bak de taart in het midden van de oven in ca 30 min. goudbruin en warm.

Lekker met een tomatensalade.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse stokvis met garnalen en mosselen
Bacalhau alla Portuguesa II
Asperges met kabeljauwhaasje en mosterdsaus
Kruidigevisschotel
Kabeljauw uit de oven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes