Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gamba'snaturel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Verhit een scheut olijfolie in een wok op hoog vuur (olijfolie
kunt u tot 225°C verwarmen, waardoor het vlees snel wordt
verhit en minder vet opneemt).
Doe, als de olie dampt, een boeketje van lente-ui, prei, en
wortel in de pan en voeg snel daarna de gamba's toe (maximaal
5 per keer, anders koelt de pan teveel af).
Keer de gamba's als ze ook aan de zijkant roze worden; even
daarna zijn ze klaar.
Serveer ze bijvoorbeeld met Surinaamse rijst en een gemengde
salade. Beide zijn neutraal van smaak, zodat de gamba's nog
beter tot hun recht komen.
Als het boeket niet erg zwart is geworden, kunt u het uit de
pan nemen en door de rijst mengen.

Bereiden

Tip: Haal voor de verwerking de darm uit de gamba's: neem een
scherp, niet gekarteld mes en steek dit met de snijkant naar
de staart maximaal 1/2 cm in de rug in het eerste segmentje
onder de kop. Maak een snede tot het laatste segment voor de
splitsing bij de staart. Als u het ruggetje nu iets open
trekt, ziet u een zwart lijntje lopen. Dit is de darm en die
smaakt bitter. Haal het darmpje er met de mespunt in het
midden uit en trek het zo met uw vingers los, dat ook het deel
onder de kop mee komt; dus parallel aan de gamba, richting
staar. Doe hetzelfde naar de andere kant en de gamba is
schoon. Als u wat dieper insnijdt, krult de gamba bij het
bakken, maar hij neemt dan wel meer olie op.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegrilde kabeljauwfilet met ui-ananassalsa
Ravioli van gerookte Bawykov®zalm met asperges en een beurre blanc met basilicumolie
Simpel mosselrecept
Forel met venkelen kruiden en papillotte
Ovenschotel met kabeljauw en groene kool

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes