Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Garnalen indillesaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

250 gr Noordzeegarnalen uit blik

Voor de saus:
20 gr boter
20 gr bloem
1/4 liter hete kippenbouillon (van tablet)
zout, witte peper
1/8 liter witte wijn
2 eidooiers
4 eetlepels room
2 bosjes dille

Bereiden


Laat de garnalen op een zeef uitlekken.
Verhit de boter in een pan, roer de bloem erdoor en laat die
in 3 minuten goudbruin worden.
Voeg al roerend de kippenbouillon toe en laat de saus 5
minuten koken.
Maak op smaak af met zout, peper en de witte wijn.
Roer de dooiers en de room in een beker door elkaar.
Neem de pan van het vuur en roer het room-eidooiermengsel door
de saus.
Verhit de saus bijna tot het kookpunt.
Spoel de dille af, dep het droog, snijd het fijn en meng het
door de saus.
Laat de garnalen tenslotte 3 minuten in de saus warm
worden.
Laat niet meer koken, anders schift de saus.
Dien het gerecht als volgt op.
Vul een omgespoeld kopje tot ongeveer 1/3 met
garnalenvlees.
Druk er korrelig gekookte, warme rijst op en keer het kopje op
een bord om.
Overgiet met de hete dillesaus.

Tip: In plaats van dille kunt u voor de saus elk gewenst kruid
gebruiken en het gerecht hiermee variƫren.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw in chinese zoetzure saus
Visschotel met aardappelpuree
Gratin van vis (Tilapiafilets )
Hachee met Noorse zalm (voor 4 personen)
Gegratineerde kabeljauwschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes