Laat de garnalen zo nodig ontdooien en pel ze.
Roer het vijfkruidenpoeder, 1 theelepel zout en de
basterdsuiker door elkaar.
Snipper de Spaanse peper nadat de zaadjes en de zaadlijsten
zijn verwijderd.
Hak de geschilde gemberwortel fijn.
Snipper de knoflook.
Snijd de bosui in ringetjes en houd het wit en het groen
gescheiden.
Verhit de olie in een wok tot dampendheet.
Voeg de garnalen toe en schep ze ± 1 minuut om.
Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze op
keukenpapier uitlekken.
Giet, op een paar theelepels na, de olie uit de wok.
Roer de Spaanse peper, de gemberwortel en het wit van de
bosuitjes door de
in de wok achtergebleven olie en roerbak ± 2
minuten.
Schep er de garnalen door en bestrooi ze met het
vijfkruidenmengsel.
Laat nog kort doorwarmen en verdeel ze over de borden.
Bestrooi met het groen van de bosuitjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |