Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken Dorade met tomaten-basilicumsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

700 g doradefilet met huid
10 g verse basilicumblaadjes
12 eetlepels (citroen)olijfolie
50 g broodkruimels
Voor de saus:
3 dl visbouillon
2 dl room
4 pomodori tomaten
5 g verse basilicumblaadjes
p&z

Bereiden


  1. Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje.
  2. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels (citroen)olijfolie.
  3. Draai er wat versgemalen peper over.
  4. Laat de filets ca. 4 uur in de koelkast marineren.
  5. Doe de visbouillon in een pan en laat het inkoken tot l dl.
  6. Voeg de room met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten toe.
  7. Laat dit 20 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren.
  8. Wrijf de saus door een zeef, breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe.
  9. Verhit in een koekenpan 4 eetlepels olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zout.
  10. Wentel de doradefilets door het broodkruim en bak ze rustig aan beide zijden in de olijfolie.
  11. Haal de filets uit de pan en leg ze op keukenpapier.
  12. Schep de saus eromheen

Recept en foto van Nederlands Visbureau

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauwfilet met daikoncress
Oosterse gamba's
Tahoe met garnalen en Chinese paddestoelen
Oosterse mosselen
Rode poon op een groentebedje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes