Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken forelfilet met witlof, grove mosterd en CarlsbergElephant

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr forelfilets
2 eetlepels bloem
3 stronkjes witlof
1 eetlepel grove mosterd
2 eetlepels suiker
4 eetlepels roomboter
2 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels slagroom
2 dl Carlsberg Elephant
2 eetlepels fijngehakte peterselie
versgemalen peper en zout naar smaak

Bereiden

Bestrooi de forelfilets met zout en wat bloem en bak ze in een
mengsel van 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olie om en om
goudbruin in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Houd ze warm.
Snijd het witlof fijn roerbak het in een koekenpan in 2
eetlepels boter.
Roer er de suiker, de mosterd en het bier door en laat het 10
minuten zacht stoven.
Breng op smaak met peper en zout en roer de slagroom door dit
mengsel.
Verdeel dit mengsel over de voorverwarmde borden, leg de
forelfilets erop en bestrooi met de fijngehakte
peterselie.
Serveer er aardappelkroketjes bij en drink er een goed gekoeld
glas Carlsberg Elephant bij.

'Carlsberg Elephant' is een bier van brouwerij Carlsberg in
Kopenhagen.
7,2% vol.alc., 15,9 graden Plato. Te koop bij de betere
slijterij en bierspeciaalzaak.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Biscuit van grijze garnalen
Kabeljauwschotel met tomaten-yoghurtsaus
Kabeljauw uit de oven
Gebakken vis met aardappelen en tomatensaus
Paling met Provençaalse kruiden

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes