Verwijder de nerven uit de spinazie en was de groente
tweemaal.
Schil de schorseneren, spoel ze en snijd ze in
dobbelsteentjes.
Meng het water, het citroensap, de bloem, peper en zout, doe
er de schorseneren bij en laat ze op zacht vuur 25 minuten
koken.
Breng voor de saus 2 dl room aan de kook en laat die tot de
helft inkoken.
Voeg er de schorseneren aan toe en breng op smaak met peper,
zout en nootmuskaat.
Bak de kabeljauw in een pan met anti-aanbaklaag in wat olie
lichtbruin aan beide kanten lichtbruin.
Stoof de bladspinazie met een klontje boter en kruid met
peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de overgelbeven 1/2 l room toe en laat inkoken tot de
room bijna is verdwenen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg op een bakplaat 4 cirkeltjes gemalen kaas van 60 gr
(± 8 cm doorsnee) en zorg dat de kaas overal even dik
is.
Strooi er enkele venkelzaadjes over en zet de bakplaat
± 3 minuten in de oven.
Laat de kaaskoekjes afkoelen en haal ze daarna met een spatel
van de bakplaat.
Leg de kabeljauwmoten midden op de borden, schik de spinazie
erop en leg er een kaaskoekje bovenop.
Lepel de saus rondom de vis en versier het terecht met enkele
plukjes kervel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |