Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken scholfilets met citroenmayonaise

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 citroen
4 takjes dragon
6 eetlepels mayonaise
zout, (versgemalen) zwarte peper
4 eetlepels bloem
8 scholfilets á ± 80 gr
1/2 eetlepel viskruiden
1 theelepel dille
50 gr boter

Bereiden

Boen de citroen schoon, rasp de schil er dun af en pers de
citroen uit.
Neem de dragonblaadjes van de steeltjes en hak de helft van de
dragon heel fijn.
Roer in een kommetje de mayonaise met 2 theelepels geraspte
citroenschil, 1 eetlepel citroensap, de fijngehakte dragon en
zout en peper door elkaar.
Strooi de bloem op een bord.
Bestrooi de scholfilets met de viskruiden en de dille, wentel
ze door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Verhit in een grote koekenpan de helft van de boter en bak 4
scholfilets in ± 6 minuten bruin en gaar; keer ze
halverwege.
Schep de scholfilets uit de pan en houd ze onder
aluminiumfolie warm.
Voeg de rest van de boter aan het bakvet toe en bak de rest
van de scholfilets Op dezelfde wijze.
Leg de scholfilets op 4 borden.
Roer de rest van het citroensap door het bakvet en schenk het
bakvet over de scholfilets.
Schep de citroenmayonaise ernaast en garneer met de rest van
de dragonblaadjes.
Serveer er sla en Vlaamse frites bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mosselen met bier, witlof en wortelen
Gebakken kabeljauwmoten met spinazie en krokante kaaskoekjes metvenkelzaadjes
Almejas a la Marinera I
Zalmfilet op courgette en tomaten
Nieuw-Zeelandse tongfilets

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes