Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken vis met cantharellen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kleine uitjes of sjalotjes, in partjes
zout en peper
60 gr boter of margarine
3-4 el port
300 gr cantharellen
4 stukken kabeljauw- of tarbotfilet à150 gr, eventueel met vel
2 el olijfolie

Bereiden

Bak de uitjes met wat zout en peper circa 10 min in 30 gr boter tot ze glazig zijn.
Voeg de port toe en stoof de uitjes op zacht vuur tot het vocht verdampt is.
Leg de cantharellen in ruim kokend water met een snufje zout. Schep ze direct uit de pan als ze komen bovendrijven (al na enkele seconden) en laat ze goed uitlekken. Bak de cantharellen daarna circa 10 min in 30 gr boter op zacht vuur. Schep ze in een ovenschaal. Bestrooi de vis met zout en peper en bak de vis aan elke kant 2-3 min in de olie. Leg de vis op de cantharellen in de ovenschaal en zet de schaal 5 min in een op 180 graden voorverwarmde oven. Serveer de vis met cantharellen en uitjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Visschotel met aardappelpuree
Paling met Provençaalse kruiden
Gebakken tonijnsteak op een salade van haricots verts enaardappel
Scholfilet á la Milanese
Scholfilet in rode uien-wijnsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes