Dep de zalmtournedos met keukenpapier droog, bestrooi ze met
zout en peper, vouw om elke tournedos 2 plakjes spek en zet
die met een cocktailprikker vast.
Strooi de bloem op een plat bord en wentel de tournedos
erdoor, zodat alle kanten met bloem zijn bedekt.
Meng in een kom 4 eetlepels olie, het citroensap, het
sinaasappelsap, de mosterd, bieslook, basilicum en honing tot
een dressing en breng die op smaak met zout en peper.
Verhit in een hapjespan de boter en de rest van de olie,
schroei de zalmtournedos aan beide kanten snel dicht en bak ze
op middelhoog vuur ± 8 minuten; keer ze halverwege.
Breng intussen in een pan weinig water met zout aan de kook,
voeg de pangroente toe en laat die afgedekt 6-8 minuten
zachtjes koken.
Verdeel de groente over 2 borden en schenk er een beetje
kruidendressing over.
Leg de zalmtournedos in het midden en besprenkel die met de
rest van de dressing.
Serveer er gebakken krielaardappeltjes bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |