Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken zeewolf met zwarte bonen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr zeewolf
7 gr gemberwortel
2 eetlepels Arachideolie
1 1/2 eetlepel gefermenteerde zwarte bonen
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 lente-uitje
1 eetlepel gembersap
2 eetlepels lichte sojasaus
2 theelepels suiker
1 theelepel maïzena
naar smaak peper en zout
3 eetlepels kippenbouillon
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel sesamolie
5 dl arachideolie

Bereiden

Vermeng voor de marinade het gembersap, 1 eetlepel lichte
sojasaus, 1 theelepel suiker, de maïzena, peper en
zout.
Snijd de zeewolf in stukken van 3 x 3 x 1 1/2 cm en marineer
die 10 minuten.
Giet het eventuele teveel aan marinade na 10 minuten af.
Hak de sjalot, knoflook en lente-ui fijn.
Sla de gember plat, zodat de sappen beter vrij komen.
Was de zwarte bonen en hak ze grof.
Vermeng de kippenbouillon, 1 eetlepel lichte sojasaus, de
rijstwijn, 1 theelepel suiker, de sesamolie en peper
(smaakgevers).
Verhit 5 dl arachideolie in een wok, voeg de plat geslagen
gember toe, bak dit enkele seconden en verwijder de
gember.
Voeg de vis toe en frituur deze enkele minuten (de vis is gaar
als hij stevig aanvoelt).
Giet de olie en de vis af; leg hiervoor een olievergiet
(metalen zeef) op een oliecontainer (oude pan) en giet het
geheel af.
Houd de vis warm.
Verhit 2 eetlepels arachideolie in een wok en voeg de sjalot,
knoflook en lente-ui toe.
Roerbak enkele seconden op hoog vuur.
Voeg de zwarte bonen en de smaakgevers toe en laat de saus
iets indikken.
Proef de saus en voeg eventueel nog wat lichte sojasaus
toe.
Voeg de vis toe en schep het geheel voorzichtig om.
Bak tot alle ingrediënten zijn verwarmd en serveer
direct.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken St-Jacobsschelp met witlofsaus
Zalmragout
Heilbot-vissoep
Visschotel met kaas
Visfilets op een bedje van prei en paprika met dille- mosterdsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes