Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde kabeljauw moten

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten

3 vleestomaten
1 ui
1 knoflookteentje
1 rode paprika
50 gr boter
1 dl witte droge wijn
4 eetl. gesnipperde peterselie
1 theel. oregano
zout & peper
4 moten kabeljauw
2 beschuiten
50 gr geraspte belegen Goudse kaas

Bereiden

Verwarm de oven op 200 Gr.C.

Kruis de velletjes van de tomaten in, dompel ze enkele seconden onder in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Was en halveer de paprika. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Verhit 25 gr boter in de pan en fruit de ui, paprika en knoflook ca. 5 minuten. Roer de wijn erdoor en laat het geheel aan de kook komen.
Neem de pan van het vuur en roer er de tomaat, oregano, zout, peper en 2 eetl. peterselie doorheen.

Bestrooi de moten vis met zout en peper. Vet een lage ovenschaal in met boter en leg de vis hierin. Verdeel het groentemengsel hierover.

Verkruimel de beschuiten en meng ze met de kaas en de rest van de peterselie. Strooi het kaasmengsel over de vis met groenten.

Zet de schaal in het midden van de oven en bak de vis in ca. 30 minuten gaar. Lekker met gebakken aardappelen en een salade

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lulas recheadas(gevulde inktvis)
Gebakken zalmtournedos met tuinkruidendressing
Scholfilet op een bedje van wintergroenten
Viscurry
Tilapia met mango en sugar snaps

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes