Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde scholfilets uit de oven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 flinke gefileerde schollen
1 uitje
4 eetlepels olie
5 grote tomaten
150 gr champignons
mespunt tijm
mespunt basilicum
1 blaadje laurier
1 glas droge witte wijn
zout, versgemalen witte peper
beschuitkruim (of paneermeel)
boter
citroensap
peterselie

Bereiden

Laat door de vishandelaar 4 flinke schollen fileren.
Fruit het zeer fijn gesnipperde uitje boven een laag vuur in
de olie goudgeel.
Voeg de kleingesneden tomaten, de champignons (in dunne
schijfjes gesneden), tijm, basilicum, laurier, witte wijn,
zout en peper toe.
Leg een deksel op de pan en laat het mengsel zo een
kwartiertje sudderen.
Leg vervolgens de scholfilets in een goed beboterde
vuurvaste
schaal en schep het tomaten-champignonmengsel erover.
Strooi een laagje beschuitkruim of paneermeel erop en leg hier
en daar een klontje boter.
Zet de schaal ruim 20 minuten boven in een voorverwarmde, niet
al te hete oven.
Dek af met folie als de bovenzijde bruin dreigt te worden.
Als de tomaten erg bleek zijn, kunt u de kleur wat
"versterken" met een lepel tomatenpuree.
Sprenkel vlak voor het opdienen wat citroensap over de schotel
en garneer met wat takjes peterselie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalm Veronique
St-Jacobsschelpen in pepersaus
Flan van tonijn met een coulis van prei (4-6 personen)
Gevulde sardines uit de oven
Scandinavische zalmtartaar

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes