Laat door de vishandelaar 4 flinke schollen fileren.
Fruit het zeer fijn gesnipperde uitje boven een laag vuur in
de olie goudgeel.
Voeg de kleingesneden tomaten, de champignons (in dunne
schijfjes gesneden), tijm, basilicum, laurier, witte wijn,
zout en peper toe.
Leg een deksel op de pan en laat het mengsel zo een
kwartiertje sudderen.
Leg vervolgens de scholfilets in een goed beboterde
vuurvaste
schaal en schep het tomaten-champignonmengsel erover.
Strooi een laagje beschuitkruim of paneermeel erop en leg hier
en daar een klontje boter.
Zet de schaal ruim 20 minuten boven in een voorverwarmde, niet
al te hete oven.
Dek af met folie als de bovenzijde bruin dreigt te worden.
Als de tomaten erg bleek zijn, kunt u de kleur wat
"versterken" met een lepel tomatenpuree.
Sprenkel vlak voor het opdienen wat citroensap over de schotel
en garneer met wat takjes peterselie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |