Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegrilde tarbotfilet met Sint- Jacobsmosselen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

280 g tarbotfilet
4 Sint-Jacobsmossellen
20 g kaviaar
1 dl room
2 eieren
125 g boter
2 dl champagne

Bereiden


  • De tarbotfilets wassen, droog deppen met keukenpapier en in 4 stukken snijden.

  • Het (oranje) koraal van de jacobsmossel verwijderen, de mossel wassen en droog deppen.

  • Voor de saus de champagne en room tot de helft in laten koken.

  • De eieren au bain marie schuimig kloppen.

  • De boter laten smelten en geleidelijk al kloppend bij de eiermassa schenken.

  • Blijven kloppen tot er een mooie gladde saus ontstaat.

  • 7.Deze saus al roerend bij de ingekookte room schenken.

  • De champagnesaus opkloppen.

  • Let erop dat de saus niet gaat koken!
    De saus eventueel met wat lauwe champagne verdunnen.

  • De tarbot en Jacobsmossel korte tijd aan beide kanten onder de ovengrill grilleren.

  • De tarbot op voorverwarmde borden leggen.

  • De Jacobsmosselen in 3 plakjes snijden en deze op de tarbot leggen.

  • De saus rond de vis scheppen en met kaviaar garneren.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Stoofpotje van vis
    Gebakken tonijnsteak op een salade van haricots verts enaardappel
    Sprotjes met aardappel en gefrituurde schorseneren
    Zalmfilet op Ardeense wijze
    Mosselen III
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes