Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gekookte verse mosselen I

Aantal personen: 2

Ingrediënten

3-4 kg schone verse mosselen
1 flinke ui in ringen
12 takjes peterselie
6 takjes selderij
1 grote wortel in plakken
3 dl droge witte wijn
flink wat versgemalen (liefst zwarte) peper
1 teentje knoflook

Bereiden

Doe de wijn en de overige ingrediënten, behalve de
mosselen, in een pan, zet hem op het vuur en laat even
zachtjes stoven om de smaak van de kruiderij los te maken.
Doe de mosselen in de pan en kook deze op hoog vuur met het
deksel op de pan.
Laat het kookvocht tot aan de rand van de pan komen, schud om
en laat het vocht nog een keer tot aan de rand komen.
Serveer direct.

Sausje:
Zeef het kookvocht, vermeng het met fijne (Franse) mosterd
naar smaak en 3 eetlepels kruidenazijn.
Maak de saus op smaak af met peper en zout.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw en gerookte kalkoen in folie
Provençaalse St. Jacobsschelpen
Heilbot in sinaasappelsaus
Tonijnschoteltje
Inktvis in zwarte inktsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes