Zeef het vocht door een doekje.
Smelt de boter en fruit de ui glazig.
Voeg het kerriepoeder toe en schep alles goed om.
Roer er daarna de bloem door.
Neem de pan van het vuur en blijf 1 minuut in het mengsel
roeren.
Zet de pan weer op het vuur en voeg er al roerend beetje bij
beetje de melk bij.
Doe er daarna nog zoveel mosselkookvocht bij dat een tamelijk
dunne saus is ontstaan.
Roer de sherry erdoor en breng de saus op smaak met wat zout
en eventueel wat peper.
Laat de saus daarna, onder af en toe roeren, 10 minuten heel
zachtjes pruttelen.
Warm de mosselen in de saus op, maar laat de saus niet meer
aan de kook komen.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en leg ze op
sneden lichtgeroosterd (stok)brood.
Strooi er een beetje peterselie over en geef er een glas droge
witte wijn bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |