Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gepocheerde Noorse witte heilbot met voorjaarsgroenten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Gebruik bij voorkeur wat dikkere filets.

4 filets van ongeveer 180 g Noorse witte heilbot
peper uit de molen
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
water voor het pocheren (heel licht gezouten)

Bereiden


  1. Leg de filets 20 minuten in de zoutwater oplossing.
  2. Dep ze droog met keukenpapier.
  3. Strooi versgemalen peper over de filets.
  4. Breng het lichtgezouten water aan de kook.
  5. Leg de vis er in en zet na een paar minuten het vuur lager.
  6. Laat het water niet meer koken.
  7. De vis wordt dan droog.
  8. Pocheer de vis 8 – 12 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets).

Tip: Eet er asperges bij, kleine worteltjes, jonge tuinboontjes of andere vorjaarsgroenten, een Hollandaise saus en/of nieuwe aardappelen met peterselie.

Exportorganisatie voor Noorse vis + foto
holland@seafood.no

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

IJsselmeerbaars met ratatouille en tomatenvinaigrette
Heilbot met schorsenerengratin
gestoomde zalm met noedels
Haringfiletrolletjes met mosterd- zure roomdressing
Mihoen met garnalen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes