Snijd aan de bovenzijde kapjes van de tomaten. Hol de tomaten uit met een spitse lepel. Bestrooi de binnenkanten van de uitgeholde tomaten met zout en zet ze omgekeerd apart.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet de tonijn af en verdeel deze in kleine stukjes.
Hak de olijven en gepelde sjalotjes fijn. Meng ze met de kappertjes, tijm, mayonaise, de helft van de kaas, peper en zout door de tonijn tot een fijn mengsel.
Schep de tonijnvulling in ded tomaten, zet ze naast elkaar in een ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Zet het gerecht ±15 minuten in het midden van de oven. Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking.
Meng de bieslook erdoor. Verdeel de puree in een bergje over 4 warme borden en zet de tomaat daarop. Lekker met een komkommersalade of broccoli.
Tip: Verse tonijn of zalm zijn ook geschikt. Blancheer ze even afgedekt in de magnetron 1-2 minuten op 800 watt.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |