Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoofde inktvis met groene olijven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg schoongemaakte en in kleine stukken gesneden inktvis
750 gr ontvelde tomaten, van zaad ontdaan en gehakt
3 geplette teentjes knoflook
1 bouquet venkel en laurierbladeren
3 eetlepels olijfolie
zout, peper
2 dl witte wijn
75 gr ontpitte groene olijven

Bereiden

Doe de inktvis met de tomaten, de knoflook, het bouquet van
venkel en laurier, de olie, peper en zout in een vuurvaste
aardewerk casserole.
Breng het geheel aan de kook en doe er dan de wijn en de
olijven bij.
Dek de casserole af als de saus weer aan de kook is gekomen en
laat alles 1 uur langzaam sudderen.
Verwijder voor het serveren het bouquet.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lauwe schotse zalm met gebakken asperges
Kabeljauwfilet met verse kruiden en witte wijn
Zalm in witte wijnsaus
Noorse witte heilbot op z’n Italiaans
Gebakken zeewolf met zwarte bonen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes