Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoofde kabeljauw met grapefruit

Aantal personen: 4

Ingrediënten

800 g kabeljauwfilet
2 el citroensap
2 uien
1 komkommer
25 g boter
2 tl tijm
4 tomaten
2 tl suiker
bouillon
2 rode grapefruits
0,5 el aardappelzetmeel
zout & vers gemalen peper

Bereiden


  • Kabeljauwfilets in blokjes snijden en besprenkelen met citroensap.

  • Bestrooien met zout en peper.

  • Uien pellen en snipperen.

  • Komkommer goed wassen en in stukken van ca 8 cm snijden. De stukken in repen snijden.

  • In een braadpan boter verhitten. Ui ca 3 minuten zachtjes bakken. Komkommer en tijm toevoegen en nog ca ½ minuut meebakken.

  • Tomaten plucheren en toevoegen.

  • Soeplepel bouillon en de suiker toevoegen.

  • Zachtjes aan de kook brengen. De blokjes kabeljauw erdoor roeren en in ca 10 minuten zachtjes gaar laten worden.

  • Grapefruits schillen en met een mes de partjes tussen de vliezen lossnijden. De pitten verwijderen.

  • Aardappelzetmeel aanmaken.

  • Al roerend aan vis-tomaten mengsel toevoegen en blijven roeren tot het een licht gebonden saus is.

  • Grapefruit stukjes aan het vis-tomaten mengsel toevoegen en even laten meewarmen.

  • Op smaak brengen.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Gepaneerde mosselen
    Gegratineerde venkelschuitjes met kabeljauw
    Zalm in een toren van rijst
    Tilapia met mango en sugar snaps
    Mosselen met wijn, venkel en tomaat
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes