Maak de paling schoon (snijd de kop eraf, snijd de buikholte
open en verwijder de ingewanden.
Snijd de paling in moten van ± 6 cm lengte en maak
daarna de dichte moten schoon door met een breinaald langs de
graat te prikken.
Was de moten paling en breng ze in het kokende water (met de
wijn), het zout en het citroensap tegen de kook aan.
Laat ± 10 minuten stoven tot de vis gaar is. (De vis is
gaar als het visvlees los op de graat ligt).
Bind het vocht met aangemengd aardappelmeel.
Roer de boter in stukjes door de saus en voeg de peterselie of
kervel toe.
Variatie:
Vervang het aardappelmeel door een roux van 16 gr boter en 16
gr bloem en voeg desgewenst 2 eetlepels zoetzure zilveruitjes
toe.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |