Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoomde zalmfilets met venkel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 zalmfilets van 150 gr
2 venkelknollen
50 gr boter
1/2 liter water
1/4 liter droge witte wijn
zout, peper
150 gr verse room
1 koffielepel pastis

Bereiden

Maak de venkelknollen schoon en blancheer de buitenste
blaadjes 10 minuten in kokend water.
Hak de rest van de venkel en laat dit in de warme boter in
± 10 minuten langzaam zacht worden.
Leng het aan met het water en de wijn en breng het aan de
kook.
Leg de zalmfilets en de geblancheerde venkelblaadjes in een
stoommandje, zet dit op de pan met de venkelsaus en laat de
vis ± 10 minuten stomen.
Laat de saus inkoken, kruid hem naar smaak en voeg er de room
en de pastis bij.
Serveer de zalmfilets met de venkelsaus en de
venkelblaadjes.
Versier de schotel eventueel nog met een vers takje venkel en
verrijk de saus met een snufje saffraan.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Visragoût met tagliatelle
Zalmsushi met mierikswortelsaus
Gegrilde vis (Kabeljauw)
Gepeperde zeeduivelfilets
Yerseke mosselen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes