Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde tongfilets met champignonsaus

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 kleine ui
1 ei
½ blikje zalm à 220 gr
1 el groene pepersaus (flesje)
1 beschuit
4 tongfilets à 50 gr
1 dl witte wijn
½ bakje champignons
1½ el citroensap
zout en peper
1 dl slagroom
1 el dille (diepvries)

Bereiden

Voorbereiden:
Ui pellen en fijnsnipperen. Boven kom ei splitsen. Dooier los roeren. Toevoegen: ui, zalm en groene pepersaus. Beschuit erboven verkruimelen. Door elkaar roeren. Tongfilets onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Ovenschotel in vetten. 4 el wijn erin schenken. Champignons wassen. Grote halveren. Besprenkelen met helft van citroensap.
Bereiden: Oven voorverwarmen op 175 graden. Tongfilets bestrooien met zout en peper. Besprenkelen met rest van citroensap. 2 filets in ovenschotel leggen. Zalmmengsel erover verdelen. Andere 2 filets erop leggen. In midden van oven ± 10 min stoven. Intussen in steelpan champignons en rest van wijn doen. ± 5 min. Zachtjes koken. Slagroom toevoegen en erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Champignons over vis schenken. In nog ± 10 min gaarstoven. Dille erover strooien. Groentetip: broccoli.
Bereiding: ± 20-30 minuten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalmforel
inlagd sill(gemarineerde haring)
Sushi met sesamzaad
Aïoli schotel
Zalmsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes