Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Visrecepten | Indiase garnalenballetjes

Indiase garnalenballetjes

375 gr garnalenvlees (uit blik)
2 uien ( 80 gr)
1/2 bosje peterselie
3 takjes verse of 1/2 afgestreken eetlepel gedroogde munt
1 verse witte boterham ( 20 gr)
zout, witte peper
1/2 theelepel gemalen gember
1 ei
4 eetlepels citroensap
6 eetlepels bloem
1 afgestreken theelepel gemalen koriander
een beetje tabascosaus
2 eetlepels koud water
4 eetlepels olie

Om te garneren:
1 citroen

Laat het garnalenvlees uitdruipen.
Pel de uien en hak ze fijn.
Spoel de peterselie en de munt af, dep ze droog en hak ze
fijn.
Ontkorst het brood en snijd het zeer fijn.
Vermeng de garnalen, de peterselie, de munt, het broodkruim,
zout, peper en de gember in een schaal.
Voeg het ei en het citroensap toe, vermeng de massa grondig en
roer hem met een lepel glad.
Laat op kamertemperatuur 30 minuten rusten.
Roer de bloem, de koriander, de tabascosaus, het water en een
snufje zout tot een dik glad deeg.
Vorm uit het garnalendeeg 4 ronde, 2 cm dikke
balletjes.
Laat de olie in een pan zeer heet worden.
Bestrijk de balletjes aan beide zijden met het bloemdeeg, doe
ze in de pan en braad ze aan elke kant 5 minuten.
Doe de knapperige, goudbruine balletjes over op een
voorverwarmde schaal.
Was de citroen onder lauwwarm water, dep hem droog, snijd hem
in schijfjes en garneer de garnalenballetjes hiermee.
Lekker met korrelig gekookte rijst en venkelsalade met
sinaasappels.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Astrid

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50