Spoel de heilbotfilets kort onder stromend water af en droog
ze met keukenpapier af.
Bedruppel beide kanten met citroensap, bestrooi met peper en
laat afgedekt 25 minuten marineren.
Pel intussen de uien en hak ze fijn.
Ontvel de tomaten, verwijder de kroontjes, haal de pitten
eruit en snijd de tomaten fijn.
Was en droog de peterselie en snijd ook die fijn.
Laat in een pan 2 eetlepels olie heet worden, voeg de uien toe
en laat die al roerend in 2 minuten glazig worden.
Doe er de tomaten en de helft van de peterselie bij.
Strooi er na 5 minuten de kerrie over en laat nog 5 minuten
sudderen.
Er moet een dikke massa ontstaan.
Maak op smaak af met suiker en zout.
Doe de rest van de olie in een vuurvaste schaal.
Bestrooi de heilbotfilets met zout, leg ze in de schaal en
bestrijk ze dik met de tomatenmassa.
Zet de schaal afgedekt 20 minuten op de onderste richel van de
op 180°C voorverwarmde oven.
Dien de vis in de schaal op, bestrooid met de rest van de
peterselie.
Geef er een gemengde salade met een dressing van olie en azijn
en drooggekookte rijst of gekookte aardappelen bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |