Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Indische kabeljauw

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr kabeljauwfilet
het sap van 1/2 citroen
zout
2 appels
2 bananen
2 theelepels kerriepoeder
1 rode en 1 groene paprika
150 gr doorregen spek
boter om mee in te vetten
1 glas witte wijn
1/2 bosje peterselie

Voor de saus:
3 eetlepels kerriesaus
1/4 liter zure room
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 mespuntje suiker
zout, peper

Bereiden


Spoel de kabeljauwfilet met koud water af en dep ze met
keukenpapier droog.
Besprenkel ze met het citroensap en laat dat 10 minuten
intrekken.
Snijd de vis daarna in blokjes en zout ze.
Was de appels (schil ze, als de schil niet gaaf is), halveer
ze en snijd ze in grove stukken.
Pel de bananen, snijd ze in dikke schijven en haal de schijven
banaan door het kerriepoeder.
Ontdoe de paprika's van het zaad, was ze en snijd ze in grove
stukken.
Overgiet ze met kokend water, laat ze 5 minuten staan en laat
ze dan uitlekken.
Snijd het spek in dikke, gelijkmatige plakken en laat die in
de pan glazig worden.
Bewaar het vet.
Steek alle ingrediënten afwisselend op 8 pennen en leg
deze in een rijkelijk ingevette vuurvaste schotel.
Overgiet ze met het braadvet en de witte wijn en zet de schaal
20 minuten in het midden van een op 200°C voorverwarmde
oven.
Neem de pennen uit de oven en schik ze op een voorverwarmde
schaal.
Garneer met toefjes peterselie.
Roer alle aanbaksels los en giet de jus in een pan.
Roer de kerriesaus erdoor en voeg de zure room en de kaas
toe.
Meng alles goed en verhit het bijna tot het kookpunt.
Neem de pan van het vuur en breng de saus op smaak met peper,
zout en suiker.
Geef de saus er apart bij of verdeel haar over de spiesen.
Serveer direct.
Geef er een gemengde salade bij en rijst, met of zonder
kerrie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse witte heilbot op z’n Latijns
Oedang goreng
Lasagne verde conpesce
Venus mosselen
Haring, gemarineerd

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes