Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Inktvis met saffraan-aardappeltjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg pijlinktvis (kleine inktvis)
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 Spaans pepertje
2 groene selderijtakjes
2 tomaten
250 gr champignons
250 gr spinazie
1 bosje peterselie
8 middelgrote aardappelen
1/2 dopje saffraan
2 eetlepels olijfolie
boter
1 eetlepel bloem
1 takje rozemarijn
2 dl witte wijn
1 citroen
peper, zout

Bereiden

Vraag aan uw vishandelaar, de inktvisjes schoon te maken.
Was ze zorgvuldig en snijd ze in drieën; laat de
tentakeltjes heel.
Pel de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn.
Was het Spaanse pepertje en snipper het fijn.
Maak de selderijtakjes schoon en snijd ze in kleine
stukjes.
Pel de tomaten, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in
blokjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
Was de spinazie en de peterselie en hak ze grof.
Schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes van ± 1 cm
dik en zet ze
klaar in licht gezouten water waaraan u de saffraan heeft
toegevoegd.
Verhit de olijfolie, voeg er de ui-, knoflook en pepersnippers
aan toe en roerbak er de inktvis ± 5 minuten in.
Schep de inktvis uit de pan en smelt er een klontje boter
in.
Voeg de selderij, tomaten, champignons en spinazie toe en laat
dit even stoven.
Bestrooi met de bloem en roer er de peterselie, rozemarijn,
witte wijn en een snufje zout door.
Laat het gerecht ± 15 minuten sudderen.
Kook intussen de aardappelschijfjes gaar.
Voeg de inktvis bij de groenten en laat even warm worden.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af, schik de schijfjes op 4 borden en
schep er het
inktvis-groentemengsel naast.
Verdeel de citroen in vieren en leg op elk bord een kwart.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalmpotje met sojasaus en taugé
Tongfilet met zuurkool en aardappelpâté
Forel met mierikswortelvulling
Gegrilde vis (Kabeljauw)
Kabeljauwhaasje met asperges en venkel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes