Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw balletjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

450 gr kruimige aardappels
500 gr kabeljauw
3 dl melk
1 grote ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook
1 tl pikant paprikapoeder
1 bosje verse peterselie (fijngehakt)
1 el lichte olijfolie
3 grote eieren
zout en versgemalen (zwarte) peper
2 el bloem
3 el fijn broodkruim

Bereiden

Kook de aardappels, giet ze af en pureer ze zonder er iets aan toe te voegen.
Kook de kabeljauw 4 min in de melk. Laat de vis afkoelen en maak de vis los met een vork.
Fruit de ui in de olijfolie en voeg vervolgens het knoflook en de paprikapoeder toe.
Klop één ei los en vermeng met de vis, ui en peterselie.
Breng het op smaak met peper en zout en spatel het mengsel door de aardappelpuree.
Maak kleine balletjes van het mengsel en rol deze in eenm laagje bloem.
Klop de overige eieren los.
Rol de balletjes eerst door het ei en vervolgens door het broodkruim.
Bak de balletjes in frituurolie van 180 graden in ca 4 min goudbruin.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zeeduivel met tomaat en kappertjesaus
haring in roomsaus
Rode poon op een groentebedje
Saté van grote garnalen
Tarbot met mousselinesaus en venkel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes