Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw goulash

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr kabeljauwfilet
2 uien
wat verse peterselie
1 teentje knoflook uit de pers
plantaardige olie
1 rode paprika
1 theelepel paprikapoeder
1/2 liter bouillon (van tablet, of getrokken van
visgraten)
50 gr bloem
2 gepelde tomaten of 1 blikje gepelde tomaten
peper, zout

Bereiden

Fruit de fijngesneden uien met de knoflook in de olie
blond.
Snijd de paprika in reepjes.
Voeg die met het paprikapoeder bij de uien en smoor ze 5
minuten mee.
Meng de bloem in kom met wat van de koude bouillon tot een
glad papje.
Voeg de rest van de bouillon bij de uien en breng de massa aan
de kook.
Giet het meelpapje voorzichtig in de saus tot deze bindt en
roer de saus langzaam door.
Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg die met de in stukken
gesneden tomaten bij de saus.
Laat het gerecht op zacht vuur ± 10 minuten
pruttelen.
Breng de kabeljauwgoulash op smaak met peper, zout en verse
peterselie.
Lekker met (basmati)rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Grapefruit met krab
Gegratineerde tilapiaschotel
Sushi met sesamzaad
Citroen- en tomatenboter
Kabeljauw met mosselen in witte wijnvinaigrette

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes