Was de vongele en laat ze uitlekken.
Zet het bouquet in de olijfolie aan, maar laat het niet
kleuren.
Blus af met de witte wijn en de Noilly Prat.
Voeg, als de schelpen open zijn, de vongele toe en laat nog 15
minuten zachtjes koken.
Zeef het vongele-bouquetmengsel en vang de bouillon op.
Voeg de room aan de bouillon toe en kook alles tot ± 3
dl in.
Monteer de saus, van het vuur af, met de boter; verwarm de
saus nu niet meer.
Bestrooi de visfilets met peper en zout.
Meng de panko met de kruiden.
Haal de vis door het losgeklopte eiwit, daarna door de
kruidenpanko en herhaal beide handelingen.
Bak de vis in de hete olie en boter op niet te hoog vuur
± 6 minuten aan
elke kant (afhankelijk van de dikte van de filets).
De vis is gaar als er stukjes eiwit loslaten.
Bedek de goed voorverwarmde borden met een spiegel saus, leg
de vis in het midden en garneer met een takje van de kruiden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |