Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw in kruidenkorst met saus van vongele

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 moten kabeljauwfilet á 150 gr
± 10 eetlepels gemengde, gewassen, gedroogde en
fijngesneden kruiden zoals peterselie, dille, bieslook,
basilicum etc.
2 losgeklopte eiwitten
1 zakje panko (soort Japans broodkruim, te gebruiken om te
paneren; toko)
zout, peper
boter en olie om de vis in te bakken

Voor de saus:
1 kg vongele (venusschelpen)
200 gr bouquet
2 dl Noilly Prat
3 dl droge witte wijn
4 eetlepels olijfolie
1 dl room
50 gr boter

Bereiden


Was de vongele en laat ze uitlekken.
Zet het bouquet in de olijfolie aan, maar laat het niet
kleuren.
Blus af met de witte wijn en de Noilly Prat.
Voeg, als de schelpen open zijn, de vongele toe en laat nog 15
minuten zachtjes koken.
Zeef het vongele-bouquetmengsel en vang de bouillon op.
Voeg de room aan de bouillon toe en kook alles tot ± 3
dl in.
Monteer de saus, van het vuur af, met de boter; verwarm de
saus nu niet meer.
Bestrooi de visfilets met peper en zout.
Meng de panko met de kruiden.
Haal de vis door het losgeklopte eiwit, daarna door de
kruidenpanko en herhaal beide handelingen.
Bak de vis in de hete olie en boter op niet te hoog vuur
± 6 minuten aan
elke kant (afhankelijk van de dikte van de filets).
De vis is gaar als er stukjes eiwit loslaten.
Bedek de goed voorverwarmde borden met een spiegel saus, leg
de vis in het midden en garneer met een takje van de kruiden.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Klassiek gestoomde Noorse witte heilbot
Garnalen indillesaus
Gebakken vis met cantharellen
Hachee met Noorse zalm (voor 4 personen)
Mosselen met bier, witlof en wortelen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes