Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gaar.
Maak ze met een mixer fijn, voeg de visfond toe, laat een keer
opkoken en wrijf de puree door een zeef.
Roer er eerst de druivepitolie en daarna de truffelolie
door.
Meng er de azijn en de bieslook door, breng op smaak met peper
en zout en houd de puree warm.
Schil de aardappeltjes voor het garnituur en kook ze in het
bietensap met
een snuifje zout gaar.
Spoel de groenten, steek bolletjes uit de wortel en de
courgette (of snijd
beide groenten in plakjes) en kook ze eveneens in het
bietensap gaar.
Snijd het spek in reepjes en bak die knapperig.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en zet ze opzij.
Snijd de kabeljauw in 6 gelijke stukken, kruid ze met peper en
zout en wentel ze in de bloem.
Verhit de olie in een pan en bak de vis daarin op middelhoog
vuur aan elke kant goudbruin.
Neem de vis uit de pan, laat goed uitlekken en schik ze op
voorverwarmde
borden.
Giet de aardappelvinaigrette om de vis, leg er de
aardappeltjes en de groenten bij en garneer
met de spekreepjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |