Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw met blauwe kaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 moten kabeljauw (totaal ± 800 gr)
75 gr boter
100 gr blauwe kaas naar keuze
het sap van 1/2 citroen
zout, versgemalen peper
peterselie
1 citroen

Bereiden

Was de moten en droog ze met keukenpapier.
Doe geen zout op de vis, dat komt wel met de saus.
Bestrijk een ovenvaste schotel met boter en bedek de bodem met
de moten vis.
Meng het citroensap met 1 dl water en schenk dit over de
kabeljauw.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur, meng daar al
roerend de in stukjes gesneden blauwe kaas door en blijf
roeren tot alles is gesmolten.
Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over
de vis.
Zet de schotel 20-25 minuten op het rooster midden in de op
200-225°C voorverwarmde oven tot de vis gaar is.
Bestrooi de schotel voor het opdienen met peterselie en
garneer met schijfjes citroen.
Lekker met stokbrood of gekookte aardappeltjes en een
komkommersla.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalmsushi met mierikswortelsaus
Omeletjes met zalm en mierikswortelsaus
Oriëntaalse vis
Roergebakken zalm
Paella

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes