Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw met jeneverbessen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 moten kabeljauw van 180 gr
de graten van de kabeljauw
4 sjalotjes
3 blaadjes laurier
4 takjes tijm
15 jeneverbessen
1/2 fles witte wijn
1 wijnglas jonge jenever
1/2 liter water
1 eetlepel mosterd
300 gr boter

Bereiden

Kook van de graten, 2 sjalotjes, 10 gekneusde jeneverbessen,
de tijm en het water in 20 minuten een visbouillon en druk
deze door een zeef.
Kook de witte wijn, de jenever, de andere 2 gesnipperde
sjalotjes tot een siroop is ontstaan.
Doe de visbouillon bij de siroop en kook dit tot het bijna is
verdampt.
Voeg klontje voor klontje de boter toe en zeef de saus.
Voeg 1 eetlepel mosterd aan de saus toe en roer die er goed
door.
Leg de vis in een ovenschaal, peper en zout de vis en voeg wat
witte wijn toe.
Laat de vis in een op 150°C voorverwarmde oven in ±
10 minuten gaar worden.
Het bij het bereiden van de vis vrijgekomen vocht kunt u bij
de saus voegen.
Dresseer de vis op een bord en lepel en wat saus over.
Hak de overige 5 jeneverbessen heel fijn en strooi dit over de
vis.
Serveer het gerecht met wilde spinazie en gekookte nieuwe
aardappeltjes.
Geef de overgebleven saus er apart bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Ravioli van gerookte Bawykov®zalm met asperges en een beurre blanc met basilicumolie
Noorse zalm Sichuan
Kabeljauw en gerookte kalkoen in folie
Roodbaars filet bereid op een groentenbedje.
Gebakken zalm op roerbakgroenten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes