Haal voorzichtig met een vlijmscherp mes de huid van de
kabeljauwmoten of vraag uw vishandelaar dit voor u te
doen.
Snijd de chorizo in dunne schijfjes.
Vindt u de worst te scherp, dan kunt u hem even in lauw water
zetten om het scherpste eraf te weken.
Bestrijk de huidkant van de kabeljauwmoten met de
eidooier.
Leg de plakjes chorizo dakpansgewijs op de vis en strooi wat
grof zout op de andere zijde.
Laat een koekenpan met dikke bodem goed heet worden, doe er
een klontje boter in en zet het vuur wat lager.
Bak eerst de met de chorizo beklede kant 3-4 minuten, keer de
moten met een brede schep en bak ook de andere kant 3-4
minuten.
Lekker met gebakken krieltjes en een frisse gemengde salade.
Tip: In plaats van chorizo kunt u ook Gelderse rookworst
gebruiken.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |