Snijd de prei in ringen van 1 1/2 cm breed.
Was ze goed en laat ze uitlekken.
Maak met de punt van een scherp mesje een kruisje in de
onderkant van de
tomaten en leg ze 2 minuten in kokend water.
Haal ze eruit en dompel ze direct in koud water.
Laat ze afkoelen, ontvel ze en snijd ze in 6 parten.
Smelt de boter in de pan en smoor de prei 3 minuten met het
deksel op de
pan; laat niet bruin worden.
Schep er dan de tomaten door en smoor weer 3 minuten.
Voeg de mosterd en de room toe, roer alles voorzichtig door
elkaar en zet het vuur uit.
Spuit een pureerand in een ovenschaal.
Verdeel de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken, leg die in de
ovenschaal en bestrooi met wat zout en versgemalen peper.
Verdeel de saus over de vis en bak het gerecht in 15 minuten
in een op 200°C voorverwarmde oven gaar.
Zet eventueel de laatste minuten de bovenwarmte (grill) aan om
de aardappelrand enigszins bruin te laten worden.
Geef er een frisse salade bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |