Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauwfilet-ovenschotel

Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie
1 gesnipperde ui
1 venkel in repen
1 kleine aubergine in blokjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 blik tomaatblokjes (400 gr)
1 kleine courgette in blokjes
2 dl witte wijn
1 doosje Italiaanse kruidenmix (diepvries, 25 gr)
2 stukken kabeljauwfilet á 150 gr
peper, zeezout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui ± 5
minuten.
Voeg de venkel toe en bak die ± 5 minuten mee.
Voeg de aubergines toe en bak ze ± 10 minuten mee.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak die even mee.
Doe er de tomaatblokjes, de courgettes, de wijn en de kruiden
bij en laat de groenten nog ± 10 minuten zacht
koken.
Verdeel het mengsel over 2 kleine ovenschaaltjes.
Wrijf de moten kabeljauw met peper in en leg ze op de
groenten.
Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie en laat de vis in het
midden van de oven in ± 20 minuten gaar worden.
Bestrooi voor het serveren met zeezout.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tonijn met shii-take en kidneybonen
Thaise mosselen (2 personen)
Mosselen met tomaten-knoflooksaus
Courgette met vis en wijn-dillesaus
Griekse gamba's met feta

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes