Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauwschotel

Aantal personen: 10

Ingrediënten

2 kg kabeljauwmoten (met vel)
10 oesters
2 kg prei
500 gr aardappelen
2 dl room
25 gr boter

Voor de saus:
het vocht van de oesters
1 sjalot
1 laurierblad
3 dl Noilly Prat
1 fles Sauvignon de Bordeaux
2 dl room
arachideolie

Bereiden


Controleer de kabeljauw op graten, verdeel de vis in 10
gelijke moten en zet die koel weg.
Open de oesters en vang het vocht op.
Snijd het witte gedeelte van de prei fijn en het lichtgroene
stuk in haarfijne julienne.
Schil de aardappelen en kook ze gaar; pureer ze en voeg 1 dl
room en een klontje boter toe.

Saus:
Laat het oestervocht samen met de fijngehakte sjalot, de
laurier, de Noilly Prat en de witte wijn tot 1/4 inkoken.
Zeef het, voeg de room toe, laat nog even inkoken en monteer
met de boter.
Breng eventueel nog op smaak.
Stoof het wit van de prei met wat boter en 1 dl room gaar.
Bak de kabeljauw op de velkant op hoog vuur in een pan met
anti-aanbaklaag flink aan tot het vel knapperig is.
Laat eventueel nog in de oven nagaren.
Frituur de julienne van prei in olie.
Verwarm de puree en voeg de in stukjes gesneden oesters toe.

Presentatie:
Schep midden op het bord wat puree en hieromheen de gestoofde
prei.
Leg de kabeljauw met de velkant naar boven op de puree.
Leg hierop de gefrituurde prei en schenk de saus eromheen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Caribische zeetong
Gamba's op een bedje van groenten
Tong Picasso
Zalmrolletjes met spinazie
Vis in champignon-roomsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes