Rooster de kokos en de geschaafde amandelen in een droge wok goudbruin. Schep ze uit de pan en zet ze apart. Giet de ananasstukjes af. Pel de sjalotjes en het teentje knoflook en hak ze fijn. Borstel de citroen onder heet stromend water en rasp 2 theelepels van de schil. Voeg de rasp bij de sjalotjes en de knoflook.
Snijd de kabeljauw in blokjes en roerbak deze 3-4 minuten in 1 eetl olie tot het visvlees niet meer doorzichtig is. Schep de vis uit de pan. Voeg de rest van de olie aan het bakvet toe en fruit hierin het sjalotmengsel. Meng peper, zout, ketjap en kerriepoeder erdoor. Schep de crème fraîche,ananasstukjes en visblokjes erdoor en verwarm zachtjes. Bestrooi het gerecht met kokos en amandel. Lekker met pasta, bijvoorbeeld tagliatelle.
Anna (22-10-2008 09:32):
In eerste instantie geloofde ik het niet maar het is een bijzonder lekker gerecht. Vooral de combinatie vis en kokos.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |