Ontpit de olijven en pureer ze samen met de kappertjes en de
olie.
Snijd de stelen van de snijbietbladeren.
Was de bladeren, kook ze 3 minuten in kokend gezouten water,
laat ze in koud water schrikken en droog ze tussen 2
theedoeken.
Snijd de harde kern er kegelvormig uit en spreid de bladeren
op een theedoek uit tot een rechthoek van 50 x 40 cm.
Was de visfilets en dep ze met keukenpapier droog.
Leg 1 filet op de bladeren en bestrijk hem met de
olijvenpasta.
Leg de andere filet hierop, bestrooi de bovenkant met zout en
bestrijk met 20 gr gesmolten boter.
Vet de braadslee van de oven in.
Rol de vis met behulp van de theedoek in de snijbietbladeren,
sla de randen over de vis en leg de visrol diagonaal in de
braadslee.
Snipper de uien.
Was 4 snijbietstelen en snijd ze klein.
Laat de ui en de snijbietstelen in de rest van de boter glazig
worden.
Voeg de crème fraîche toe en laat het onafgedekt
op matig vuur 10 minuten inkoken.
Maak de saus op smaak af met zout en peper en schenk haar over
de vis.
Leg de bacon op de visrol.
Was de tomaten, snijd ze doormidden en zet ze met de snijkant
naar onder op de braadslee.
Zet de braadslee in de op 200°C voorverwarmde oven en laat
de vis in ± 35 minuten gaar worden.
Verwijder voor het serveren de velletjes van de tomaat en
bestrooi de vis met gehakte peterselie.
Lekker met gekookte aardappelen of stokbrood.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |