Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauwschotel met tomaten-yoghurtsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
2 knoflookteentjes
5 ansjovisfilets
10 gevulde groene olijven
25 gr boter
1 blik (± 400 gr) gepelde tomaten
een mespuntje rozemarijn
1 eetlepel gesnipperde peterselie
1 eetlepel maïzena
1 dl yoghurt op kamertemperatuur
500 gr kabeljauwfilet
(versgemalen) peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de ansjovis in kleine stukjes en de olijven in
plakjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui- en
knoflooksnippers en de stukjes ansjovis zachtjes ± 3
minuten.
Voeg de tomaten met het sap, de rozemarijn en de peterselie
toe en roer de tomaten stuk en laat de saus in ± 5
minuten iets inkoken.
Roer de plakjes olijf erdoor en laat de saus iets
afkoelen.
Roer de maïzena door de yoghurt en roer dit mengsel door
de saus; breng
op smaak met peper.
Snijd de visfilets in 4 stukken, leg ze naast elkaar in een
ovenschaal en verdeel de saus erover.
Zet de schaal in het midden van de oven en laat de vis in
± 20 minuten
gaar worden.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tonijnschoteltje
Mosselen met rode wijnsaus
Gegratineerde scholfilets uit de oven
Met honing geglaceerde citroenzalm
Gebakken vis met cantharellen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes