Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Klassiek gestoomde Noorse witte heilbot

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Gebruik voor dit gerecht dikke filets van Noorse
heilbot. Te dunne filets lopen sneller de kans
droog te worden wanneer ze worden gestoomd.

4 filets van 180 g Noorse witte heilbot
peper uit de molen
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
een stoompan

Bereiden


  1. Leg de filets 20 minuten in de zoutwater oplossing.
  2. Dep ze droog met keukenpapier.
  3. Strooi versgemalen peper over de filets.
  4. Breng het water in de stoompan aan de kook en hou het tegen de kook aan.
  5. Leg de vis in de stoompan en laat het 10 – 15 minuten stomen.

Tip: Eet bij de vis zoetzure komkommer, een botersaus, aardappeltjes bestrooid met verse dille en/of worteltjes die zijn gegaard met wat gember, knoflook en steranijs.

Exportorganisatie voor Noorse vis + foto
holland@seafood.no

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw met kruidenkorstje
Moules marinières
St-Jacobsmosselen en witlof met gefrituurde mosselen en tweesauzen
Asperges met langoest en wilde rijst
Kabeljauw met Spaanse saus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes