Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kruidige visschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 eetlepel boter
1 ui
6 tomaten
1 groene paprika
1/2 theelepel chilipoeder
3 augurken
versgemalen peper, zout
het sap van 1/2 citroen
500 gr kabeljauw
2 takjes peterselie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220°C.
Snipper de ui.
Dompel de tomaten een paar tellen in kokend water, trek de
velletjes eraf en snijd ze in vieren.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de
gesnipperde ui glazig.
Maak intussen de paprika schoon en snijd die in blokjes.
Voeg die aan de ui toe met het chilipoeder, peper en zout.
Fruit dit mengsel nog een paar minuten, roer af en toe.
Snijd de augurken in plakjes, voeg die met de partjes tomaat
toe en bak alles nog 3 minuten.
Controleer de kabeljauw op graten en snijd de vis in grove
stukken.
Besprenkel ze met citroen en bestrooi ze met peper en
zout.
Leg de stukken vis in een vuurvaste schaal en schep het
tomatenmengsel erover.
Dek de schaal af en zet hem 25 minuten in het midden van de
oven.
Hak de peterselie fijn en garneer hier het gerecht voor het
serveren mee.
Lekker met gekookte aardappelen en een gemengde sla.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalmmoot en papillotte I
inlagd sill(gemarineerde haring)
Mediterrane mosselen met koriander en limoen
Franse aardappeltaart met tonijn
Risotto metcurry en gamba's

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes