Verwarm de oven voor op 220°C.
Snipper de ui.
Dompel de tomaten een paar tellen in kokend water, trek de
velletjes eraf en snijd ze in vieren.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de
gesnipperde ui glazig.
Maak intussen de paprika schoon en snijd die in blokjes.
Voeg die aan de ui toe met het chilipoeder, peper en zout.
Fruit dit mengsel nog een paar minuten, roer af en toe.
Snijd de augurken in plakjes, voeg die met de partjes tomaat
toe en bak alles nog 3 minuten.
Controleer de kabeljauw op graten en snijd de vis in grove
stukken.
Besprenkel ze met citroen en bestrooi ze met peper en
zout.
Leg de stukken vis in een vuurvaste schaal en schep het
tomatenmengsel erover.
Dek de schaal af en zet hem 25 minuten in het midden van de
oven.
Hak de peterselie fijn en garneer hier het gerecht voor het
serveren mee.
Lekker met gekookte aardappelen en een gemengde sla.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |