Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lasagne van visfilet en courgette met pesto

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 courgettes in lange dunne plakken
200 gr Zacht en Luchtig (Mon Chou)
2 volle eetlepels rode pesto
3 eetlepels kappertjes
50 gr met piment gevulde olijven in plakjes
3 eetlepels pijnboompitten
zout, versgemalen zwarte peper
2 lente-uitjes
2 eetlepels olijfolie
250 gr broccoliroosjes
750 gr kabeljauw- of zalmforelfilet
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
een ingevette ovenschaal

Bereiden

Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan.
Roer de roomkaas los met de pesto, de kappertjes, de olijven,
2/3 deel van de pijnboompitten, zout en peper.
Snijd het wit van de lente-uitjes fijn en bak het in de olie
in 3 minuten goudgeel.
Snijd het groen in brede schuine ringetjes en houd die
apart.
Kook de broccoli 2 minuten in kokend water, spoel ze koud af
en laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schik in de ovenschaal 1/3 deel van de courgette, leg de helft
van de vis erop en bestrijk de vis met de helft van het
roomkaasmengsel.
Verdeel er de gebakken lente-ui over, leg de helft van de
broccoli erop, schik daarop 1/3 deel van de courgette, leg de
rest van de vis erop en bestrijk met de helft van het
resterende roomkaasmengsel.
Verdeel er de rest van de broccoli over, dek af met de rest
van de courgette en bestrijk met de rest van het
roomkaasmengsel.
Strooi de Parmezaanse kaas erover en laat de lasagne in het
midden van de oven in 25 minuten garen.
Bestrooi de lasagne uit de oven met de rest van de
pijnboompitten en het groen van de lente-ui.
Lekker met grof bruin brood.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Dille-mosterdsaus
Paella
Noorse zalm Sichuan
Gamba's met pittige saus
Zalmmoot met koude basilicumsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes